Hur man skulle kunna utveckla svensk judo!

Om vi inom svensk judo skulle kunna använda oss av både praktiska erfarenheter, som vi kopplar till forskning samt rörelseanalys då skulle vi kunna utveckla våra utövare ytterligare.

Detta har man gjort i idrotter så som längdskidåkning, som ni kan se i klippet här nedanför.

http://www.svtplay.se/klipp/11829094/vad-kannetecknar-bra-stakakning

Dock jobbar vårt landslag ungefär på liknande sätt, men det måste fortfarande appliceras av oss ”vanliga tränare” som gör det dagliga arbetet nere på klubben.

Trotts att vi gör det ideellt, trotts att vi i majoritet jobbar med barn, trotts att klubbstyrelsens engagemang och arbete varierar från år till år, trotts att förbundet bygger om organisation eller system, trots att vi har jobb som vi gör under dagarna, trotts att vi har familj som vi ska umgås med, trotts att klubben är liten, trotts att vi inte barn och ungdomar som vill tävla, osv…

Men hur ska detta göras?! Vad ska vi göra?! Varför ska vi göra detta?! Vart finns det hjälp eller stöttning för detta?! Vem har kompetensen att utveckla detta?! När ska vi hinna med detta?! Kommer någon ens göra detta?!

Detta är bara några frågor som vi bör besvaras, och tänkas igenom innan ett sådant arbete ens påbörjas. Om man nu gör ett sådant arbete! Så tror jag att medaljerna kommer komma där efter, och i allt större utsträckning än vad det görs!

 

Posted in Träningslära.